Sähköautoilua

Vähän taustaa.

Jonkin aikaa sähköautoilua onkin jo tullut harjoiteltua. Ensin Vanhalla Chevrolet Voltilla ja sitten 2018 mallisella Renault Zoella. Tuo volt menee varmaankin hybridiluokkaan kun siinä oli 1.4 litrainen moottori generaattoria pyörittämässä. Voimalinja toki oli kokonaan sähköinen. Eli sen suhteen voisi väittää sähköautoksi. Varsinkin kun pelkällä akulla pääsi hyvänä kesäpäivänä noin 70 km
Zoe olikin sitten aivan mahtava sähköinen kirppu. Voimaa noin 108 hv ja akulla kokoa 41 Kwh. Toimitanmatkaa tuolle tuli täydellä latauksella synkän talvikelin 150 km hyvän kesäpäivän 300 kilometriin. Riippuen toki ajonopeuksista. Moottoritiellä se 300 km olikin vain kaukainen haave.
Ajatus näistä kirjoittamiseen tuli siitä kun tuli pistäydyttyä Hedin automotiven myymälässä Varastontyhjenys MG:tä katsomassa. Myyjä oli sen verran vakuuttava ja teki vielä hyvän tarjouksenkin. Eli nyt meille sitten tulee tuollainen karvalakkimallin MG4.
Vanha brittimerkki ja sähköt ei ole tietenkään se kaikkkein suurinta luottamusta herättävä asia maailmassa, mutta josta nuo kiinalaiset saisivat tuon jo kuopatun merkin uuteen kukoistukeen. Tuohan selviää pikkuhiljaa jahka auto kotiutuu.
Koitan jatkossa ainakin vähän kirjailla kokemuksia ylös blogin muodossa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *